Selasa, 11 November 2014

Aku Bertambah Stress Kalau Tak Makan B Complex

B COMPLEX

KENAPA BADAN KITA MEMERLUKAN VITAMIN B COMPLEX
BADAN KITA MEMERLUKAN VITAMIN B YANG MENCUKUPI BAGI MEMBANTU PROSES PENGHADAMAN , iaitu PERTUKARAN MAKANAN KEPADA TENAGA serta memastikan kesihatan saraf sekaligus meredakan tekanan dan sakit kepala. Sebab itu, dalam program kesihatan Shaklee… B Complex merupakan salah satu supplement  asas yang wajib diambil untuk kebaikan dan kesihatan badan secara menyeluruh.


B Complex Shaklee berbeza dengan kebanyakan B Complex yang berada dipasaran?Hal ini terbukti apabila para saintis Shaklee sendiri telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran adalah bersifat  sintetik.

Selain itu,  B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% BIOTIN DAN ASID FOLIK. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui system pencernaan. Oleh itu adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B Complex setiap hari.
Siapa Yang Perlukan B Complex??


  • Mereka yang sering terdedah dengan sinaran matahari
  • Mereka yang Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak 
  • Mereka yang mempunyai penyakit kencing manis, tekanan darah tinggi dan migrain
  • Mereka yang tidak dapat fokus dalam melakukan sesuatu kerja
  • Mereka yang pentingkan kecantikan tubuh badan
  • Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  • Ibu yang hamil dan menyusukan anak
  • Wanita yang ambil pil perancang 


Kebaikan Dan Manfaat Vitamin B Complex

 1. Dapat menukar makanan kepada tenaga - membantu penghadaman, menukar lemak,karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

 2. Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepada, tekanan dan mengurangan kemurungan serta insomnia.

 3. Membantu Tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

 4.Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala dan kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

 5. Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata dan mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan,perkasaan memori dan daya pemerhatian/daya fokus.

 6. Dapat mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan anti bodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendakan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, peming , lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.

 7.Meredakan senggugut - Baik untuk masalah senggugut (PMS) meredakan kerisauan , keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

 8. Mencegah perlcche -  dikenali juga sebagai kerekahan mulut, mencegah jangkitan lidah serta nafas berbau.

 9.Detoksifikasi - meredakan alahan.KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK

 1. Merangsang pertumbuhan.
 2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
 3. Memberikan tambahan tenaga.

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA

 1. Menambah tenaga.
 2. Mengurangkan stress.
 3. Melambatkan proses uban di rambut.
 4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

 KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG

 1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
 2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).Bermula hari nie silalah amalkan vitamin B Complex. Walaupun hanya 1 biji sehari, pelbagai khasiat telah dibekalkan kepada badan kita bagi melancarkan segala proses didalam tubuh badan. 


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Sekiranya anda ingin bertanyakan soalan boleh terus hubungi Huda ye. 
** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These products are not intended to diagnose,  treat, cure, or prevent any disease. **

Untuk maklumat lanjut, hubungi Huda:
Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 013-4806167
Fb: www.facebook.com/nurulhudasobari
Page: www.facebook.com/sihat&cantik
Email: nhudas8575@gmail.com