Khamis, 22 Mei 2014

Vitamin Untuk Kanak-Kanak Sihat

Adakah Vitamin Perlu Untuk Kanak-Kanak Sihat ??



Ye..

Sebaik-baiknya anak-anak perlu mendapatkan vitamin daripada diet yang seimbang yang merangkumi : 

  • bijirin pernuh 
  • protein seperti ayam ikan, daging
  • buah-buahan dan sayuran segar 
  • susu, produk tenusu seperti keju, yogurt

Kenapa Mereka Perlukan Vitamin Tambahan?



Haa..memandangkan kebanyakkan masa ibubapa sekarang nie sangat terhad tapi tak semua (selalunya dikaitkan dengan beban kerja), jadi masa untuk memasak di rumah tu agak terbatas. Sebab tu lah ye, pakar kanak-kanak mencadangkan satu multivitamin setiap hari untuk:

  1. Kanak-kanak yang secara keseluruhannya lebih kepada makanan segera
  2. Kanak-kanak yang cerewet dalam bab makan
  3. Kanak-kanak yang mempunyai masalah kesihatan seperti masalah penghadaman, asma dll.
  4. Kanak-kanak yang sangat aktif dengan rutin harian seperti bermain sukan.
  5. kanak-kanak yang suka minum minuman ringan - yg boleh 'menghilangkan' vitamin dan mineral dari tubuh mereka


Overall



Antara vitamin dan mineral yang diperlukan mereka:

a) Vitamin A - Menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan yang normal. tisu dan pertumbuhan tulang kuat, kulit yang sihat, mata, sistem imun. Sumber terbaik termasuklah susu, keju, sayuran yang berwarna kuning.

b) Vitamin B, B2, B3, B6 dan B12 - untuk metabolisme, menukarkan makanan kepada tenaga, untuk sistem peredaran darah serta saraf yang baik. Sumber terbaik termasuklah dari ayam, daging, ikan, kekacang dll.

c) Vitamin C - untuk menggalakkan otot yang sihat, kulit, pertumbuhan tisu yang baik. Antara sumber vitamin C ialah buah-buahan sitrus, strawberi, kiwi dll.

d) Vitamin D -  Menggalakkan pembentukan gigi dan tulang yang kuat, membantu tubuh menyerap kalsium. Antara sumber terbaik; produk2 tenusu, kuning telur, minyak ikan dll.

e) Kalsium - membantu membina tulang yang kuat, Sumber: susu, yogurt, produk tenusu dll

f) Zat Besi - Untuk membina otot, untuk pembentukan sel-sel darah merah. Sumber: buah jambu, bayam, dll



Well, pemakanan yang baik bermulanya dari rumah. Pelbagaikan menu harian anak-anak anda. Biasakan mereka dengan piramid makanan. Walaupun its a bit challenge, kita as a parents seharusnya lebih peka apa yang terbaik buat anak-anak. Sebolehnya, elakkan menjamu mereka dengan makanan segera yang kebanyakkannya tidak berkhasiat. 








huda 
Id Shaklee: 1071145
FB: Nurul Huda Sobari


Rabu, 21 Mei 2014

Kebaikan Mealshakes Shaklee

Mealshakes Shaklee 


Vitamin Untuk Kanak-Kanak


Kanak-kanak membesar dengan cepat. Untuk memenuhi keperluan tumbesaran mereka, seharusnya kita sebagai parents haruslah memastikan keperluan nutrisi mereka terjaga. 1 daripada 10 kanak-kanak kurang zat besi dalam diet harian mereka. Sayangkan sebab mereka nie tak dapat apa yang sepatutnya mereka dapat?


Hmm..Cemana nak make sure yg mereka nie mendapat vitamin yang secukupnya? Ehh, senang la korang cakap suruh makan apa yg ada dalam piramid makanan tu. Makan itu lah, ini lah. Tapi hakikatnya hanya ibubapa kanak-kanak itu sendiri yg tahu betapa susahnya nak bagi anak makan especially yang peaky eater!! Like my son, Ammar Suffian..huhuuu


Well, vitamins and minerals sangat membantu. Kebanyakan doktor akan suggest iron supplement. For young children yg umur lebih 2tahun, supplement berbentuk cecair sangat sesuai. Boleh dimasukkan dalam susu/air yg mereka suka. Untuk kanak-kanak yg dah besar sikit tu, boleh bagi chewable tablets. Huuiihh..macam2 jenama dok ada di pasaran tu. Cuma pandai pilih je la..ngeeee


Apa yg selalu saya buat dlm memilih supplement utk anak2  ialah dengan mencari supplemen yg RDA nya dalam lingkungan anak2 dan yg pastinya haruslah made without artificial coloring and preservatives. 


Pada saya Mealshakes Shaklee is the best among the rest. Sebab saya dah tahu kesemua kebaikan Meal Shakes Shaklee nie..:) Tapi kan, apa yg membuatkan saya tertarik dengan kebaikan Mealshakes Shaklee nie??





Perbezaan Shaklee

Ia menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buahan, sayuran kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dll. Lactalbumin adalah bahan bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yg sangat berkualiti dan mudah diserap samada dari peringkat bayi (1 tahun keatas) sehinggalah ke peringkat dewasa. Meaning that, semua peringkat umur sesuai mengambilnya.



MealShakes: Fakta Nutrisi

Kebaikan Mealshakes Shaklee

  • Nutrisi Lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral, dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi - Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa). membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dll
  • Membantu Tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk memnina tulang dan sel2 untuk proses membesar.
  • Anti-oksida - Mengandungi vitamin A, C, E, xink, selenium yang merupakan agen antioksidan yg bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan Seri Wajah - Mengandungi Vitamin B yg lengkap, zat besi dan cooper yg cukup untuk membina sel darah merah yg sihat, sekaligus memberikan kolpleksi wajah/kulit yg cantik
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya - Minuman yg lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangn vitamin, mineral dan juga tenaga
  • Tidak mengandungi pewarna dan gula tiruan.

Semua Boleh Kan??




huda
Id Shaklee: 1071145
fb: Nurul Huda Sobari
















Khasiat ESP Shaklee

Energizing Soy Protein (ESP)


Sebelum kita melompat lebih tinggi especially ke khasiat esp shaklee nie, molek lah ye kalau kita tahu serba sikit perbezaan soya shaklee dengan soya yg ada dipasaran.



Perbezaan Shaklee:

ESP diiktiraf diseluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yg sangat ekstensif & komprehensif & memiliki kualiti protein yg tinggi. Kacang soya yang digunakan oleh shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) - diproses pada kadar suhu yang rendah. Setiap 850g (setin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan mampu bertahan lama.


ESP merupakan satu-satunya produk dipasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 

ESP Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan pengguna dengan tahap kebaikan yang menyeluruh.

Sememangnya ia sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Manakala Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Boleh rujuk GI disini.



Khasiat ESP Shaklee


Satu hidangan ESP Shaklee bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, taida kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.  




Manfaat ESP Shaklee

  • Awet muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, dll. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda!!
  • Baik untuk Hormon -  kacang soya adalah satu2nya tumbuhan yg kaya dengan isoflavones, fungsinya sama dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoperosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk Prostat - Genistein yang ada dalam kacang soya terbukti berkeupayaan mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas didalam sel badan sebelum ia menukar sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopous danpembesaran prostat. In testing the isoflavones in soy have shown some great results to prevent cancer cells from forming. Estrogenic and anti prerogative properties of genistein and other flavonoids in human breast cancer cells in vintro Nutrition and Cancer (USA) 1997, 17/1 (31-40)
  • Kulit Remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka, dan mengurangkan kesan parut.
  • Membekal Tenaga - Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  • Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban, rambut gugur, membaiki kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan sekssual dan rangsangan.

Summary: Manfaat ESP Shaklee


Cadangan: Bancuh 2-3 kali sehari, dalam keadaan perut kosong (lebih baik). Jangan dicampur dengan teh/kopi/air panas. 



huda
id shaklee: 1071145
fb: Nurul Huda Sobari








Isnin, 19 Mei 2014

Bahaya Suntik Vamin C

Suntik Vitamin C Bahaya Ke Tidak ???




TAHUKAH ANDA??? 




contoh


KEBANYAKKAN produk Suntikan Vitamin C di salun-salun, orang perseorangan yang menjual dan menjalankan perkhidmatan suntikan ini TIDAK BERDAFTAR dengan KKM..???? Sanggupkah anda memperjudikan nyawa semata-mata untuk kecantikan dengan menggunakan ubat yang tidak berdaftar?

Kaum wanita, wajib tahu akan hal ini. Vitamin c hanya kembalikan kulit asal kita. Nak tau kulit asal cuba lihat dada dan bahagian bawah lengan anda, itu adalah warna kulit asal. Namun ramai yang berpendapat, pengambilan vitamin C mampu memutihkan kulit melebihi kulit asal. 

Dos normal ialah 200 miligram. Namun, bagi yang hidup dalam keadaan stress , tekanan kerja dan udara di sekeliling kita kurang baik, dos yang terbaik ialah 500 miligram.


Walaubagaimanapun, mengikut North American Dietary Reference Intake, dos yang dicadangkan ialah 100 miligram sehari dan tidak melebihi 2 grams (2000miligrams) sehari  bagi orang dewasa yg sihat. 

Namun, AWAS dengan suntikan-suntikan vitamin c di klinik-klinik kecantikan, spa dan penjual perseorangan. Adakalanya, 1 kali suntikan 4000 miligram yang masuk ke dalam darah kita. Bayangkan seminggu 3 kali suntikan. Nah!!! Dos melebihi dan boleh mengundang bahaya!!!!!!!

Suntikan vitamin C tidak boleh melebihin dos yang ditetapkan. Ini kerana ia boleh menyebabkan pembuluh darah kita mengeras dan menggangu pengaliran darah.


Kesan Suntikan Vitamin C

(overdose)




kesian....



" Pengaliran darah yang baik dihasilkan oleh kerjasama antara jantung, darah dan komponen-komponennya serta pembuluh darah itu sendiri. Apabila terjadinya terjadinya gangguan pada salah satu komponen tersebut, maka pengaliran darah akan terganggu. Akibatnya, bekalan darah tidak mencukupi dan lebih mudah untuk mendapat stroke/lumpuh dan serangan jantung. Oleh itu, pengaliran darah yang lancar sangat penting untuk kesihatan.



Kesan masa panjang juga boleh menganggu fungsi ginjal dan ia boleh membawa kematian.

Pengambilan vitamin c lebih 3 gram sehari boleh menyebabkan cirit birit. Cukup bagi setiap individu lelaki dan perempuan dewasa dengan memakan 1 biji Oren sehari.

Ada banyak lagi kesan kalau kita overdose vitamin c nie. Boleh klik di sini



*Ladies, janga terlalu ghairah ingin cantik, sehingga merosakkan kesihatan anda. Berhati-hati dengan produk-produk suntikan vitamin C diluar. Ambillah supplement sebagai alternatif lain jika anda tidak dapat mengamalkan makanan seimbang. BERSYUKURLAH APA YANG ADA.





**ppsstt..amek VIT C Shaklee jerr...Banyak yg kita akan dapat selain kulit cantik. Tak caya mai tengok nie...


heheheee:)

INGAT NA!!

Selasa, 13 Mei 2014

Kenapa Kulit Tak Pernah Nak Cantik???

Tell  Me  Why???






Dilahirkan dengan wajah yg cantik & berkulit cantik: 2 perkara yg tak pernah sama (pada saya)



Kita dah guna segala macam krim yg dok ada di kaunter, dah belanjakan wang yg banyak sbb nak memanjakan dan membelai diri (o0o...sooo suwit) , tapi dok lagu tu jgk.. masih tak seperti yang diharapkan. Kulit still macam tu & ada yg lagi teruk!!.


Kat sini ada sebab kenapa dot dot dot....





1. Kurang tidur
Tidur yang cukup penting untuk kulit kita. Ini adalah kerana semasa tidur, enzim-enzim yang bertugas membaikkan bekerja memperbaiki kerosakan, mengurangkan toksin dan menghantar nutrien ke sel-sel tubuh.

2. Kurang bersukan

Bersukan bukan hanya baik bagi tubuh, tetapi juga menjadikan kulit berseri kerana aliran darah ke seluruh tubuh dan kulit menjadi lebih efisyen.

3. Mengambil lemak yang terlalu kurang

Terlalu kurang makan makanan berlemak boleh menyebabkan kulit menjadi kering, bersisik dan rambut bercabang. Kita boleh mengambil lemak nabati (lemak daripada tumbuh-tumbuhan) bagi mendapatkan kulit yang cantik tanpa memudaratkan bentuk dan kesihatan tubuh.

4. Tidur tanpa membersihkan mekap (otg mcm nie aii panggil penyegan)



Mekap yang tidak dibersihkan akan menyumbat pori, menumbuhkan jerawat, dan rasa tidak selesa pada mata. Kulit memerlukan waktu untuk memperbarui sel-sel. Apabila pori-pori tersumbat, proses ini menjadi terhambat, sehingga menjadikan kulit kusam.

5. Menggunakan alat kecantikan yang kotor

Span atau berus bedak yang kotor akan menumpukkan kuman pada kulit wajah dan menumbuhkan jerawat. Bersihkannya dia minggu sekali dengan menggunakan air suam-suam kuku.

6. Menggunakan kosmetik yang tidak sesuai





Kebiasaan memakai kosmetik sentiasa, mengambil kosmetik dengan jari atau memasukkan kembali sisa kosmetik yang berlebihan ke dalam bekas dapat menyebabkan jerawat dan radang kulit. Jadi, buang semua produk yang sudah berubah warna, tekstur dan aromanya. Biasakan diri menyentuh produk dengan menggunakan putik kapas. Atau tuangkan sedikit ke telapak tangan sebelum dioleskan ke wajah. Saya gemar memicit sedikit mekap atau pelembap ke belakang tangan sebelum menculitnya ke wajah. Kemudian saya sapu baki bahan itu ke wajah atau menyapunya ke seluruh tangan.



7. Mandi lama dengan air panas

Walaupun mandi dengan air panas amat menyenangkan, namun ia menjadikan kulit kering. Cukuplah mandi hanya selama 3 minit dengan menggunakan air yang tidak terlalu panas. Gunakan pelembab segera selepas mandi bagi mencegah kulit daripada menjadi kering.





* jujur ye, cheq ambil point nie dari 1 page fb (serious terlupa nama apa). Tapi yg cheq ingat dia nie seorang jurumekap  under one product...nanti aii cari nama dia ye...^__^*

Water Pither: Tak Guna Elektrik

TAK PAKAI KARAN ???





Yaa.....Stop saying this,

"..ya ka..??"

Ahahahaaa..

Actually product ni lama dah. Tapi tak la lama sangat macam vita lea tu.

Namanya WATER PITCHER..

Besaq sikit pada kettle yg kita dok pakai tu (kalau guna ye)

Dia nie macam bio-aura (function) tapi xpayah sambung ke pili. Just boh air dalam tu and tuang macam biasa. Cuma kelebihannya disini air tu ditapis, bersih, xda klorin dll..(da try baru korang dpt rasa beza dia yea..)





FAKTA: sistem penuras jag air pertama yg guna blok-karbon yg boleh diisi semula DAN boleh menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan !!




PENAPIS AIR dengan BAJET RENDAH + RINGKAS +  CUCI SENANG + TUKAR FILTER pun MUDAH !!





• Jag Air bermeter automatik  yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tak guna elektrik okeh!!
• Siap ada sistem bagi tau lagi bila nk kena tukar filter o0o..
• Ringan dan senang nk bawa ( ehh, p berkelah ponn boleh bawak tau..CONTOH)
• Menjimatkan kos – tak payah masak air..oopss
• Of coz MAMPU MILIK



Betul kan..an an
Perghh..Teruja aii
Setiap famili harus ada benda nie..
Iya la...Very d Senang + Jimat

pm/sms huda 0134806167
id shaklee 1071145
fb: Nurul Huda Sobari

Isnin, 12 Mei 2014

BASIC H - Kecik-kecik Cabai Melaka

Basic H


Cabai Melaka a.k.a Cili Api


Dakk...nak habaq yg dia nie haluih (loghat utara mai daaahh..)
Tapi dia punya function mak datok, BANYAK !!!

Bila multi-function, mesti untung..
Bila dah untung of coz lerr kena beli beb!!
(hahahaa..promote laaagi)






Tau kenapa anda harus pilih BASIC H???


Macam2 Boleh!!!!!!!!

1) Sebagai pencuci
- Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
- Cuci kesan gris dan minyak
- Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
- Cuci Botol Susu Anak - yg nie memang dok buat. Geram tengok botol susu yg tak bopa nak clear!!








2) Merendam sayur & buah
- Boleh meneutralkan pestisid & pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah.

Buah memang kita wajib basuh betoi2. Kekadang depa nie nak bg buah tahan lama + cantik comey, depa suka boh macam2...betoi dak???






3) Kegunaan keluarga
- Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
- Memandikan bayi dan kanak-kanak
- Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
- Untuk jerlum semasa demam
- Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk
- Sebagai pencuci tangan - yg nie encik somi slalu dok buat. Almaklum la, dia kan petang2 pomen ent.
- Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema

4) Berkebun 
- Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
- Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
- Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

5) Kegunaan rumah
- Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
- Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
- Membersihkan kesan getah/gula2 getah.




Jenuh Nak List Down Semua. Guna Sendiri Baru Tau..heheeeh
Sebotol Macam2 Boleh

Tahan Lama Plak Tu..
Ya La..Sbb 2 @ 3 titik dh cukup dah...
Sebotol RM46
Nak Lagi Berbaloi, Masuk Ahli
Boleh Jimat Sampai 25%
Haa...Cerr Kira Tengok Untung Banyak Mana Dah...

pm/sms huda 0134806167
id shaklee 1071145

TENSION & STRESS

KAKI STRESS ??






mak aiii...kasar bebeno bunyinye ye. Orait. Kita lembutkan sikit nadanya...

SELALU STRESS ??

Ok dop?? heee..

Sikit2 stress..
sikit2 stress.. 

Pe diaa..?? 


ngeee.....

Ampa tau dak???,, stress nie suka dok kacau sistem pencernaan kita tau (sakit perut,sembelit,cirit), menjejaskan sistem imuniti badan (mudah demam), meningkatkan kadar denyutan jantung, tekanan darah tinggi, sukar tidur, rambut ponn cepat gugur & penambahan berat badan !!

Menambah Berat Badan????







- Haaa!! berat badan naik bukan ja sebab anda byk makan sj okeh!!

Utk mengawal stress, kita perlukan vitamin B Complex Shaklee!!

(hmm dia mai dah.dok promote vitamin bagai..)

Dakk Aihh..Dah Sungguh Buat Apa Nak Gebang??? -___-


Kenapa???

Sebab dia ada Sistem Penyerapan Bioaktif ~ Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Sebab tu la, Shaklee dapat menghasilkan kandungan asid folik yang unik & zat makanan senang ja diserap. ~Senang nak telan. ~Ada ke semua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin!!







Sempoi Dakk???
Kalau Mau, Sebotol RM53.75
Ada 120 bj
Tapi Kalau Jadi Member, Boleh La Jimat Sampai 25% !!
Kira La Tengok...Untung Banyak Mana Dah Kalau Jadi Ahli





Call/sms huda 0134806167
Id Shaklee: 1071145
Fb: Nurul Huda Sobari

Jumaat, 9 Mei 2014

SAKIT KEPALA & MIGRAIN

Adooiii...SAKIT KEPALA ku..!!!!

Sakit kepala..Haa...rasanya macam semua orang pernah di serang sakit kepala..Betul tak?? Kalau nak tau, ada beberapa jenis sakit kepala, tanda2 & tindakan yg wajib kita buat...

1. KETEGANGAN OTOT

    Tanda-tanda: Sakit kepala selalu terjadi, sakit akan rasa hilang dan timbul..macam biskut chipsmore...kejap ade kejap tak ade..haha.Kadan-kadang tak terlalu berat dan kesakitan dirasai di bahagian depan dan belakang kepala @ berasa kaku secara menyeluruh..
   Tindakan: Harus buat pemeriksaan...telah la kann...

2. MIGRAIN / SAKIT KEPALA CLUSTER

    Tanda-tanda: Sakit bermula dari dalam dan di sekitar mata @ kelopak mata. Merebak ke satu atau dua sisi kepala..haa??,  biasanya terasa sakit pada seluruh kepala..berdenyut-denyut & disertai dengan hilangnya nafsu makan, mual dan berasa macam nak muntah a.k.a loya...Tak pun serangan yang kerap terjadi dalam jangka masa tertentu dan dibahagian tertentu...
     Tindakan: MAKANLAH VITAMIN SHAKLEE!!! b complex, ostematrix & omega guard...in sya Allah



Jomm kita tengok MANFAAT B COMPLEX, OSTEMATRIX & OMEGA GUARD secara ringkas..

B COMPLEX : anti stress, meredakan sakit kepala, tekanan dan kemurungan

Omega Guard : Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan

Ostematrix : Meringankan stress, mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, penenang saraf, tidur lebih lena, memperbaiki jantung berdebar, gementar dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.


Kalau boleh tu, jangan la biar melarat..pergi jumpa doktor cepat-cepat .Bila dah settle semua, boleh la cari vitamin yang dapat membantu mengurangkan sakit kepala/migrain..


++++++++++++++++

Sekiranya berminat boleh la direct contact huda yer..
Cell: 0134806167 




Selasa, 6 Mei 2014

Vitamin Cinta: Vitamin E & Alfalfa

Kebaikan Vitamin E Dan Alfalfa Buat Suami Isteri


Vitamin Cinta nie hot dikalangan husband <3 wife tau. Tapi kan, kenapa Vitamin E dan Alfalfa nie dipanggil vitamin cinta naa?? Meh kita skodeng apa yang ada..




Ehh, bahaya ke..??


Suami & Vitamin E


Kebanyakan lelaki yg mengambil vitamin E sekurang2nya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dalam menikmati hubungan suami isteri berbanding yg tidak mengambilnya. Manakala wanita pula yg mengambilnya sekurang2nya selama 3 bulan, akan membantu meningkatkan "sexual desires" dan menikmati hubungan cinta dengan lebih baik. 

Antioksidan yg seimbang dalam Vitamin E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah pada alat sulit lelaki dan membantu ereksi yg lebih baik. Maka, Vitamin E telah terbukti membantu lelaki terutama yg mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan. 

Pengambilan Vitamin E berdosage tinggi iaitu 600-800IU setiap hari membantu badan wanita dalam menghasilkan estrol & progresterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi dimana "estrogen berlebihan" akan menyebabkan simptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, senggugut dan 'mood swings'...


 Sebotol Tahan 4 bulan



Pastikan vitamin E tu yang semulajadi tau. Macam mana nak check samada natural atau tidak? Ok cuba cek tengok labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta dengan unsur selenium sekali agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.


Isteri & Alfalfa


Perempuan kalau dah berkahwin ehem2 ok lagi. Tapi bila dah bersalin semuanya jadi kembang. Bukan setakat badan ja kembang..huhuu. Malu nak type lebih2. Paham2 sendiri lah ye.. Banyak testimoni (isteri makan alfalfa) semakin 'mantop'. Ehem2 yg mantop..hihii....Tapi kan, macam mana alfalfa yang kecil tu boleh mantopkan yg dah tak berapa ketat??

Haa...Tahukah anda Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido).

Ok. Sekarang dah tahu la kan cemana alfalfa nie bertindak..??



Tahan Berbulan-bulan






Antara testimoni customer yg berpuas hati..






Lepas nie, kalau husband&wife amalkan 2 benda nie, confirm hari2mau..heheheee...



Nak Order??
Call/sms huda 0134806167
Fb: Nurul Huda Sobari
Shaklee Id: 1071145