Rabu, 12 November 2014

Garlic Shaklee

Khasiat Bawang Putih Dalam BotolAllicin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allicin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  

Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan sangat terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. ( tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif. 

Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.)

Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

·         Membantu mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
·         Membantu menormalkan keseimbangan lipoprotein
·         Membantu menurunkan tekanan darah
·         Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
·         Berfungsi sebagai anti-oksidan
·         Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
·         Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
·         Bantu rawat asthma


Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee

 • Pengekalan allicin aktif 100%
 • Dwi tindakan dilakukan untuk mengawal bau bawang putih
 • Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Sprearmint 
 • Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan meningkatkan keberkesanan garlic dalam tubuh badan manusia. Kebiasaannya vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan ialah y-tocopherol.
 • Setiap 2 tablet Garlic Shaklee membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar!Khasiat Garlic Shaklee

 1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung dengan baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.
 2. Merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk peningkatan sistem imun badan agar dapat menghalang sakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
 3. Membantu mengatasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergik seperti hidung yang sensitif, sinus, asthma, selsema dll
 4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah penghadaman seperti kembung perut, senak, ulser gastrik danketidakhadaman.
 5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.
 6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
 7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, membantu melindungi jantung dan membantu menghalang strok dan penyakit koronari.
 8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosaime. Garlic merupakan antioksidan kerana mengandungi sebatium selenium, asid amino yang melindungi tubuh dari radikan bebas yang merupakan penyebab kanser.
 9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki. 
 10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus) 
 11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah. 
 12. Mampu melawan bakteria dan semea jenis jangkitan pada:
-       Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
-       Perut memulas (stomach upset)
-       Cirit-birit (Diarrhea)
-       Bronkitis
-       Luka-luka (infected wounds
-       Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, 
     dada, sistem air kencing
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Sekiranya anda ingin bertanyakan soalan boleh terus hubungi Huda ye. 
** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These products are not intended to diagnose,  treat, cure, or prevent any disease. **

Untuk maklumat lanjut, hubungi Huda:
Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 013-4806167, Telegram: 0193413064, Wasap: 0134061610
Fb: www.facebook.com/nurulhudasobari
Page: www.facebook.com/sihat&cantik
Email: nhudas8575@gmail.com