Sabtu, 12 Julai 2014

Bagaimana Resveratrol Membantu Penyakit Kronik

Apa Itu Resveratrol?Resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Resveratrol merupakan sejenis polifenol yang biasanya ditemui dalam wain merah. Sebatian ini mempunyai ciri-ciri antioksidan, melindungi tubuh dari sebarang kerosakan yang dikaitkan dengan peningkatan risiko seperti kanser dan penyakit jantung.
Sumber: http://www.resveratrol.com/what-is-resveratrol


Manfaat Resveratrol Penyelidikan awal mendapati resveratrol dapat membantu melindungi tubuh daripada beberapa penyakit, termasuklah:


  • Penyakit Jantung - Resveratrol membantu mengurangkan keradangan, mencegah pengoksidaan kolestrol jahat (LDL)
  • Kanser - Resveratrol dikatakan dapat membantu menghadkan penularan sel-sel kanser.


  • Penyakit Alzheimer - Resveratrol dikatakan dapat membantu melindungi sel-sel saraf daripada kerosakan dan pembentukan plak yang boleh membawa kepada Alzheimer.

  • Diabetes - Resveratrol di katakan membantu mencegah rintangan insulin, keadaan dimana badan menjadi kurang sensitif kepada kesan-kesan yang mengurangkan hormon gula dalam darah.

Well, sebenarnya banyak lagi bukti-bukti dan kajian-kajian tentang resveratrol nie. Cuma kena rajinkan diri mencarinyalah.. ^__^*
Sekiranya anda berminat dengan produk terhebat dari Shaklee, boleh hubungi huda ye..^__^*

ATAUPUN

Kalau nakkan vivix nie, boleh jerr order terus dari Shaklee. Tapi pastikan anda mempunyai kad kredit atau kad debit. Klik jer di sini --> Saya Mahu Beli Vivix Terus Melalui Online

++++++++++++++++++++++++++++++++++

** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These products are not intended to diagnose,  treat, cure, or prevent any disease. **


Untuk maklumat lanjut, hubungi huda:
Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 013-4806167


Email: nhudas8575@gmail.com


1 ulasan:

Kalau ada sebarang pandangan atau pertanyaan TERUTAMANYA TENTANG PRODUK SHAKLEE, tinggalkan aja dalam kotak yang tersedia ye..

^__^