Khamis, 10 April 2014

MANFAAT VITAMIN C SHAKLEE

VITA C 500mg - SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS -Kebaikan Utama

1. Membentuk Kolagen
2. Memperbaiki Simptom Pendarahan
3. Peningkatan Sistem Imun
4. Memerangi Kanser
5. Mencantikkan Kulit
6. Memperbaiki Insomnia
7. Mengekalkan Kolesterol Sihat


Sustained Release Vita C 500 mg dari Shaklee merupakan sumber Vitamin C semulajadi yang boleh membekalkan Vitamin C selama berjam-jam. 

Satu tablet mengandungi Vitamin C yang bersamaan dengan 7.5 biji oren dan boleh membekalkan Vitamin C berterusan selama 5 jam.

Vitamin C yang juga kenali sebagai ascorbic acid sering dikaitkan dengan fungsinya untuk mencantikkan kulit. Ia bertindak melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan jeragat. 


Bagaimanapun Vitamin C bukan sahaja bertindak untuk kesihatan kulit, malah merupakan anti-oksidan yang berkuasa dan membantu memerangi kanser. 


Berikut adalah fungsi utama Vitamin C yang seharusnya kita ketahui.

1. Membentuk Kolagen – Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang. Vitamin C merangsang pembentukan kolagen, sekaligus mempertingkatkan kedut dan menegangkan otot.


2. Meningkatkan Sistem Imun – Membina sel darah merah dan membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman serta mengukuhkan sistem imun. Ia juga mengurangkan simptom selsema dan mempercepatkan proses pemulihan.


3. Memperbaiki Simptom Pendarahan – Mengelakkan masalah gusi berdarah, kulit kering, ruam dan kasar, serta pemulihan kecederaan yang lambat.


4. Memerangi Kanser – Merangsang pengeluaran T-cells untuk memerangi sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita, serta memusnahkan radikal bebas yang boleh memusnahkan sel-sel tubuh kita.


5. Mencantikkan kulit – Melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan jeragat.


6. Mengekalkan Kolestrol Sihat – Vitamin C berupaya untuk mengurangkan kolestrol dan tekanan darah. Ia juga menghalang pendarahan dalaman Sebotol RM 92.50
Tahan 6 Bulan..
Berbaloi-baloi..
jadi AHLI LAGI BERBALOI_BALOI..
Jomm!!