Isnin, 23 Jun 2014

Vitamin E Shaklee

Vitamin E Complex

Perbezaan Shaklee:

- Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin e, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yangbaktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin e (alpha, beta, gama, delta).

- Mengandungi 10gram selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyrap vitamin e, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium, dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Manfaat Utama Vitamin E Shaklee

Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin e untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatkan koleterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik; penyakit jantung dll.

● Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - Kajian pasa tahun 1924, mendapati vitamin e mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin e sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Anti-Penuaan - 1 kapsul vitamin e sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Anti-Oksidan Yang Kuat - Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti-oksidan yg kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor,  mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah kesihatan.

Kelestarian Tenaga - Meningkatkan Kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

● Memperbaiki Arthritis - Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, varikots, sakit sendi.

● Membantu Menghalang Keguguran - Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopause seperti hot flush. Digunakan secara klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

● Memperbaiki Parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut

♥♥♥♥♥

Fb: Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 0134806167