Sabtu, 27 Disember 2014

Advance Joint Health Complex

Advance Joint Health Tablet
Ia mengandungi 1 bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan di dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam jangkamasa seawall 5 hari – hampir 28% lebih cepat dari mana-mana jenama yang ada dipasaran. Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti membantu:

1.   Meningkatkan fleksibiliti
2.   Menggalakkan mobility
3.   Meningkatkan fungsi sendi
4.   Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa yang panjang


Ianya juga merangkumi kombinasi nutrient kesihatan sendi yang direka khas iaitu zinc, kuprum, manganese dan vitamin C; dimana setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal di dalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.

Tidak seperti kebanyakkan suplemen kesihatan sendi yang lain, ia tidak mengandungi kondroitin, 1 bahan yang terbukti dalam ujian klinikal yang dapat menghalang penyerapan glukosamin. Ianya adalah 100% bebas kekerang dan 100% vegetarian dimana tidak ada langsung unsur haiwan di situ.


Boswellia & Bahan Utama LainEkstrak Boswellia: Ianya diperolehi dari resin pokok Boswellia serrata. Ekstrak botanical ini mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien; sejenis kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Ekstrak proprietary Boswellia yang diginakan di dalam Advance Joint Health Complex mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3 acetyl-11-keto-beta-boswellic acid), satu asid boswellik dan lain-lain konstituen Boswellia yang digabungkan untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari AKBA.

Di dalam kajian klinikal yang terbaru, peserta yang mengambil ekstrak Boswellia dalam AJHT ini menunjukkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakan yang lebih mudah dan kemampuan yang lebih untuk melakukan aktiviti harian, berbanding mereka yang mengambil satu lagi jenis ekstrak Boswellia yang mengandungi tahap AKBA yang lebih tinggi.


Ektrak Jagung Membekalkan Glukosamin Yang Pekat

Glukosamin: Ia adalah sejenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans; komponen struktur rawan dan ceair diantara tulang yang membekalkan pelinciran. Banyak kajian yang telah dijalankan menunjukkan supplement glukomin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobility dan fleksibiliti. AJHT menampilkan glukosamin hidroklorid; sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumebr sayuran, berbanding dengan kebanyakan glukosamin yang diperolehi dari sumber kekerang.

Vitamin C: AJHT membekalkan 100% Daily Value vitamin C, satu nutrient yang diperlukan bagi sintesis kolagen.


Zink, Kuprum dan Manganese: Mineral sureh ini diperlukan untuk membina tisu penghubung. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These products are not intended to diagnose,  treat, cure, or prevent any disease. **


Untuk maklumat lanjut, hubungi Huda:

Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 013-4806167, Wasap: 0134061610
Email: nhudas8575@gmail.com