Jumaat, 26 Disember 2014

Merokok Jejas Peluang Pasangan Timang Anak

SIAPA SANGKA??


Merokok menjadikan sebab utama kenapa SPERMA BERMASALAH. Morokok membuatkan suami anda (khas buat encik suami!)  menghidu bahan toksik yang merosakkan sistem kesuburan suami tanpa kita sedari. Merokok mengancam kesuburan lelaki secara meluas dan menyebabkan KUALITI SPERMA MEROSOT

Mengikut kajian, MEROKOK MEROSAKKAN SPERMA SECARA TERUS APABILA AIR MANI TERCEMAR DENGAN TOKSIK yang menyebabkan KEROSAKAN PADA PROTEIN DAN NUTRIEN DALAM AIR MANI. Proses kerosakan sperma meningkat ketara apabila amalan merokok berpanjangan.

Lagi lama encik suami anda merokok (syukur suamiku tak merokok..) lagi bermasalah kualiti sperma suami anda. Sebab apa? Sebab merokok MENGURANGKAN BILANGAN SPERMA. KERANA BAHAN KIMIA MENCEGAH PENYERAPAN VITAMIN DAN MINERAL DALAM AIR MANI seperti B12, vitamin E dan zat galian.

APA LAGI KAITAN SPERMA & MEROKOK?


 • Merendahkan tahap hormone kesuburan.
 • Mengganggu pergerakan sperma. Sperma perlu bergerak laju dan sehala supaya dapat bergerak dalam kelajuan baik supaya senang sampai ke ovum.
 • Menyebabkan penghasilan sperma berbentuk tak normal akibat tindak balas radikal bebas daripada bahan kimia rokok


Sumber: Dr.Zubaidi“..Previous studies show that men who smoke are less fertile than men who don't smoke..”- Mohamad Eid Hammadeh, PhD, professor of obstetrics and gynecology a the University of the Saarland, Homburg/Saar, Germany
Apa Kaitan Merokok & Vivix??


Tahukah kita yang Vivix membantu para lelaki diluar sana berhenti merokok?


Pasti kita semua tersenyum kelat   -___________-

 1. Merokok Membahayakan Kesihatan Isteri & Anak - Orang yang berasa disekeliling perokok lebih cepat dapat penyakit berbanding dengan suami yang merokok.
 2. Hisap Asap Bas Lebih Jimatkan Wang - Bahaya kandungan asap bas lebih kurang sama dengan bahaya kandungan asap rokok
 3. Rezeki Menjauh - Melekatkan sebatang rokok yang dah terang-terang HARAM di mulut, rezeki semakin menjauh.
 4. Vivix Lebih Jimat Dari Rokok - Sebotol Vivix (retail) hanya RM475 untuk sebulan kalau ahli lagi jimat!


Alhamdulillah. Ramai yang dah pun berjaya berhenti merokok dengan Vivix Shaklee. Faktor sukar mendapatkan zuriat bukan hanya terletak pada isteri sahaja. Yelah. Kuasa Allah siapalah kita untuk menidakkannya kan. At least kita berikhtiar. Selain berjumpa dengan pakar, ikhtiar juga dengan supplement tradisional dan juga moden. Yang penting, jangan pernah sekali putus berdoa dan berikhtiar. In sya Allah. Mentari pasti muncul jua...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These products are not intended to diagnose,  treat, cure, or prevent any disease. **


Untuk maklumat lanjut, hubungi Huda:

Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 013-4806167, Wasap: 0134061610
Email: nhudas8575@gmail.com
1 ulasan:

 1. Sayangi diri dan keluarga kita. Merokok sangat menjejaskan kesihatan orang-orang sekeliling kita. Vivix juga bukan sekadar membuatkan kita rasa allergic pada rokok tetapi menjaga kesihatan badan secara keseluruhan.

  Tips Pemakanan Untuk Anak Lebih Pintar

  BalasPadam

Kalau ada sebarang pandangan atau pertanyaan TERUTAMANYA TENTANG PRODUK SHAKLEE, tinggalkan aja dalam kotak yang tersedia ye..

^__^