Rabu, 31 Disember 2014

Zinc Complex Khazanah Lelaki

Hmm..macam mana tu?


Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Ia memainkan peranan yang penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pramatang dan rambut gugur.
Oleh sebab itu, zinc amatlah diperlukan dari zaman remaja hingga ke umur tua.
Manfaat Utama Lain:


  • Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.
  • Membentuk kolagen - membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
  • Memperbaiki diabetes - membantu mengeluarkan insulin, mengekalkan fungsi insulin dan seterusnya memperbaiki diabetes.
  • Bintik putih di kuku - bintik putih di kuku adalah tanda kekurangan zinc yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.
  • Mempercepatkan pemulihan luka - luka akan lebih cepat pulih luar dan dalam., pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit.
  • Memperbaiki masalah prostat - melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
  • Kemampuan seks lelaki - pengambilan zinc untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.


  • Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus dan mengembalikan daya tahannya.
  • Memperbaiki radang kulit - kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat batu.
  • Mengekalkan deria bau - untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

Perbezaan Shaklee


Ianya dirumus dari zinc glukonat semulajadi dan bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan untuk mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These products are not intended to diagnose,  treat, cure, or prevent any disease. **


Untuk maklumat lanjut, hubungi Huda:

Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 013-4806167, Wasap: 0134061610
Email: nhudas8575@gmail.com