Selasa, 25 November 2014

Hilangkan Blackheads Dan Whiteheads

"Blackheads" & "Whiteheads"


Ihsan Google


Apakah Yang Dimaksudkan Dengan "Blackhead" dan "Whitehead"?

·         "Blackhead" - nama dalam perubatan adalah Open Comedo. Ia adalah lebihan minyak dan kulit mati yang terkumpul pada kelanjar 'Sebaceous'. Bila ia terdedah kepada udara, akan berlaku pengoksidaan. Tindakbalas ini menyebabkan warna lebihan minyak tersebut bertukar menjadi hitam. Oleh sebab itu hanya bahagian atas yang berwarna hitam.
·         "Whiteheads" - nama dalam perubatan disebut sebagai Closed Comedo. Ia adalah jerawat yang  terdiri daripada minyak dan kulit serum yang mati dan memalam  liang pori-pori di muka .  "Whiteheads" boleh ditakrifkan sebagai: sesuatu yang kecil, mutiara atau tompok putih yang terbentuk di dalam kulit di mana sel-sel kulit menyumbat dan menutup folikel rambut (sebab mengapa mereka juga dikenali sebagai Closed Comedo).



Insan Google


Cara Menghilangkan "BLACKHEAD" dan "WHITEHEAD" Dengan Vitamin Semulajadi

Sebenarnya memang sukar nak hilangkan masalah "Blackhead" dan "Whitehead" ni. Huda rasa ramai yang dah berhabis wang ringgit tetapi masalah yang sama tak selesai-selesai juga. Alhamdulillah, ada cara menghilangkan "BLACKHEAD" dan "WHITEHEAD"  dengan vitamin semulajadi Shaklee. Yang penting kena konsisten dalam menggunakan Vitamin E Shaklee ini.


Cara Menggunakan Vitamin E Dalam Merawat "BLACKHEAD" & "WHITEHEAD"  
  • Cuci muka dan bilas bagi besih. Gunting sikit kapsul Vitamin E Shaklee dan picit untuk keluarkan isi di dalamnya. Kemudian sapu minyak patinya di seluruh bahagian muka sebelum tidur, esoknya barulah dicuci.
  • Makan Vitamin E sebiji sehari secara konsisten



In sya Allah masalah di atas dapat diatasi jika konsisten dalam penggunaannya. Selain itu untuk mengatasi masalah ini elok juga amalkan langkah-langkah di bawah:-
  • pastikan pengambilan air kosong mencukupi 3 liter sehari.
  • cuci muka sekurang-kuranga 2x sehari.
  • tidur yang cukup.
  • makan makanan yang mencantikkan kulit seperti sayur-sayuran dan buah-buahan
  • lakukan riadah yang membantu mengeluarkan peluh.
  • kawal makanan berlemak dan tinggi kolestrol.
  • Vitamin E Complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 


++++++++++++++++++++++++++++++

Haa..kalau nakkan Vitamin E Shaklee nie, boleh  hubungi saya ataupun order terus dari Shaklee. Tapi pastikan anda mempunyai kad kredit atau kad debit. Klik jer di sini -> Saya Mahu Beli Vitamin E Shaklee Terus Melalui Online

Di sini ada tutorial -> Bagaimana Caranya Menggunakan E-Sell Atau Online Ordering Untuk Beli Vitamin Shaklee . Boleh refer ye..




** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These products are not intended to diagnose,  treat, cure, or prevent any disease. **


Untuk maklumat lanjut, hubungi Huda:

Nurul Huda Sobari
Id Shaklee: 1071145
Cell: 013-4806167, Wasap: 0134061610
Email: nhudas8575@gmail.com

15 ulasan:

  1. Vitamin e ni jadikan master pun best jugak kan.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Master pula. Masker.. hehe sory typo.

      Padam
  2. Stress juga boleh menyebabkan pertambahan blackhead. Pengambilan vitamin E dengan selenium dapat mengatasi masalah ini dan dapat merelax kan diri. Memang Best!
    Terlalu Kurus? Jom Tambah Berat Badan

    BalasPadam
  3. Selain untuk kulit, vit e merupakan antioksidan yang kuat melawan radikal bebas penyebab kanser

    Panduan Untuk Si Manja minum guna cawan

    BalasPadam
  4. masalah blackhead dan whitehead memang masalah utama di hidung ida.. nak try cuba la makan vita ni pulak nanti..

    8 PANDUAN MAKAN UNTUK KEKAL BERAT BADAN YANG SIHAT

    BalasPadam
  5. vitamin E memang terbaik...bukan saja untuk kulit cantik tapi baik untuk mengurangkan risiko sakit jantung.

    ketahui kepentingan kalsium

    BalasPadam
  6. Sy buat masker esp n alfalfa.. Alhamdulillah hilang whitehead..
    Pori2 pn.mengecil..
    Jom Join Segmen Blogwalking!!

    BalasPadam
  7. Dulu sy pakai core pack utk blackheads tp lama2 jd malas..better buat cara tradisional atau makan supplement jeee

    BalasPadam
  8. Combined with vitamin C for best results

    BalasPadam
  9. Set kecantikan kulit shaklee mmg terbaik..pasti berpuas hti...

    BalasPadam

Kalau ada sebarang pandangan atau pertanyaan TERUTAMANYA TENTANG PRODUK SHAKLEE, tinggalkan aja dalam kotak yang tersedia ye..

^__^