Isnin, 9 Disember 2013

ASAS SET DIET

BASICALLY..untuk diet, apa yang perlu kita tahu ialah :-

DETOX (alfalfa/herbalax) + BURNER (lecithin/omega guard) + PROTEIN (chinch/esp) = POSITIVE RESULT (sama ada berat turun @ saiz badan mengecil)


MENGAPA PERLU DETOX?? 

Detox - proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap segala nutrien pada tahap optimum!!

Tahukah anda kunci asas untuk kurus adalah detox?!


APA ITU BURNER??

Burner - membakar lemak-lemak yang ada di dalam badan. Ada 2 jenis agen pembakar iaitu Lecithin dan Omega Guard.

Lecithin : Pengemulsi semulajadi yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti vitamin A,D, E, K dan Beta Carotene. Dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah dan seterusnya menegah lemak dari melekat di dinding membrane. Lecithin tidak dapat dihasilkan oleh badan tetapi badan sangat memerlukannya...

Omega Guard : Membakar lemak dengan memberi respons yang baik kepada hormon di dalam badan kita yang dipanggil LEPTIN. Leptin akan menghantar signal lapar @ kenyang pada otak.

* rasa lapar berpanjangan dari hormon leptin yang tidak neutral+tidak dapat berfungsi dengan baik seterusnya gagal memberi isyarat lapar dan kenyang dengan baik ke otak akan menyebabkan kita terus mengambil makanan walaupun sebenarnya tubuh hanya perlukan air dan bukannya makanan!!!
inilah antara sebab mengapa anda yang sedang dalam proses berdiet gagal menurunkan berat badan...


MENGAPA PERLU PROTEIN?? 

Esp/Chinch : berfungsi sebagai agen yang memberi rasa kenyang, meningkatkan metabolisme dll.

Protein adalah sumber utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utaman kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan hormon dan sebagainya.Sebab itulah ye, kita selalu sarankan pada yang ingin menurunkan berat badan agar mengambil set lengkap untuk mendapatkan best result..


Sekiranya anda punya sebarang persoalan yang berkaitan dengan 3 konsep asas nie bolehlah...

pm/sms huda 013 4806167
fb        : nurulhudasobari
fb page : Sihat & Cantik
2 ulasan:

Kalau ada sebarang pandangan atau pertanyaan TERUTAMANYA TENTANG PRODUK SHAKLEE, tinggalkan aja dalam kotak yang tersedia ye..

^__^